ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής στην πόρτα που θα επιλέξει για να αυξήσει την ασφάλεια του σπιτιού του είναι τα εξής:

· Η κλειδαριά την οποία «φοράει» η θωρακισμένη πόρτα

· Η προστασία της κλειδαριάς

· Ο τρόπος τοποθέτησής της

· Να μην έχει τη δυνατότητα το συνεργείο τοποθέτησης να αντιγράψει και οικειοποιηθεί αντικλείδι

 

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ DOMICAL

 

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας:

· Παίρνουμε ακριβή μέτρα του ανοίγματος που θα τοποθετηθεί η θωρακισμένη πόρτα.

· Συστήνουμε στον πελάτη τον τύπο της πόρτας που είναι ο σωστότερος για την περίπτωσή του.

· Ο πελάτης επιλέγει τον τύπο και το σχέδιο της επένδυσης που επιθυμεί από μεγάλη ποικιλία τύπων, σχεδίων, χρωμάτων. Διατίθενται επενδύσεις χειροποίητες, παντογραφικές, τεχνητού καπλαμά και αλουμινίου για πόρτες εκτεθειμένες σε καιρικές συνθήκες.

· Ετοιμάζουμε την πόρτα και κλείνουμε το ραντεβού για την τοποθέτηση.

· Η τοποθέτηση γίνεται με μπετόβεργες που μπαίνουν στον τοίχο και συγκολλούνται στην μεταλλική κάσα της πόρτας. 

· Το συνεργείο καθαρίζει το χώρο, δείχνει στον πελάτη τον τρόπο λειτουργίας της πόρτας και αποχωρεί.

· Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου ένα δίωρο.

· Η πόρτα διαθέτει πέντε αντικλείδια ή τέσσερα και ένα πασπαρτού σε σφραγισμένο κουτί το οποίο παραδίδεται στον πελάτη και το αποσφραγίζει ο ίδιος. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κρατηθεί κλειδί ή να έχει γίνει αντικλείδι από το συνεργείο.

· Τονίζουμε ότι η θωρακισμένη πόρτα για να παρέχει την ασφάλεια που εγγυάται θα πρέπει να είναι κλειδωμένη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στάνταρ εξοπλισμός θωρακισμένης πόρτας:

· Διπλή μεταλλική κάσα βαμμένη ηλεκτροστατικά

· Μονή ή διπλή θωράκιση με ηλεκτρογαλβανισμένη λαμαρίνα 1mm

· Κλειδαριά 5 κλειδωμάτων μάρκας Securemme Ιταλίας με 4 κλειδιά χρηματοκιβωτίου

· 14 περιμετρικά κλειδώματα με ατσάλινους πύρους (8 κινητά και 5 σταθερά σημεία)

· Διπλά λάστιχα (στην κάσα και στην πόρτα)

· Πλάκα προστασίας κλειδαριάς

· Μηχανισμός μερικού ανοίγματος

· Δυο μεντεσέδες ρυθμιζόμενοι

· Ανεμοφράκτης

· Επένδυση πόρτας με δυο φύλλα MDF με καπλαμά Α’ ποιότητας, παντογραφημένο το εξωτερικό φύλλο και ίσιο το εσωτερικό φύλλο, διακοσμημένο περιμετρικά με ξύλινα πηχάκια

· Επένδυση τοίχων με κάσα πάχους 16mm, μπασκιά εξωτερικά φάρδους 10mm και εσωτερικά 7mm.

· Βαφή νερού ή διαλυτικού Ιταλίας

· Πανοραμικό ματάκι

· Εξωτερικό πόμολο- εσωτερική χειρολαβή

Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί στις θωρακισμένες πόρτες είναι οι ίδιοι που συναντάμε και στις πόρτες laminate καθώς η επένδυση των πορτών ασφαλείας είναι και αυτή laminate. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα χρώματα αυτά. Πολλά από τα χρώματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα ήταν καλύτερα να επισκεφτείτε την έκθεσή μας για να τα δείτε με τα πραγματικά τους χρώματα.

 

Επίσης υπάρχει και η επιλογή της προσθήκης inox λεπτομερειών και σχεδίων. Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις επιλογές που υπάρχουν.

 

Στις πόρτες ασφαλείας υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί προαιρετικά ένας επιπλέον πύρος που κλειδώνει μόνο από μέσα ώστε να μας προσφέρει επιπλέον ασφάλεια όταν είμαστε μέσα στο σπίτι. Με τον πύρο αυτόν δεν υπάρχει η δυνατότητα ν αξεκλειδωθεί η πόρτα ούτε με τα κλειδιά της.

 

Ο βασικός συντελεστής ασφάλειας μια εξωτερικής πόρτας ορίζεται από το πόσο προφυλαγμένη είναι η κλειδαριά και φυσικά πόσο καλή είναι και η κλειδαριά η ίδια.

Για την περίπτωση της προφύλαξης της κλειδαριάς σας προτείνουμε διάφορα defender. Ο ρόλος του defender είναι να προστατεύει τον μήλο από τους διαρρήκτες. Υπάρχουν ατσάλινα defender, πτυσσόμενά και μαγνητικά τα οποία παρέχουν την μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το επόμενο στέλεχος της κλειδαριάς είναι ο μύλος. Στην περίπτωση του μύλου πέραν του κλασσικού η εταιρεία Domical σας προτείνει τον άθραυστο μήλο και μη αντιγραφόμενο ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική λύση ασφάλειας της πόρτας σας.

Τέλος υπάρχει η κλειδαριά. Η κλειδαριά μπορεί να είναι μηχανική ή γραναζωτή. Επίσης υπάρχει η επιλογή της κλειδαριάς με καταπέλτη όπου ο καταπέλτης σε περίπτωση που ασκηθεί πίεση εξωτερική με σκοπό την παραβίαση της κλειδαριάς, πέφτει, ασφαλίζει και σφραγίζει τελείως την κλειδαριά.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα από τα εξαρτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για ένα καλύτερο όμως και σωστότερο δειγματισμό θα σας προτρέπαμε να μας επισκεφτείτε στην έκθεσή μας, Υμηττού 40 στην Κάτω Τούμπα ή να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310911361.